Tekvicový čokokoláč

kolac

Tekvicový čokokoláč

Krátky popis. Tento tekvicový koláč je veľmi chutný

Porcie

20

Čas pečenia

30-40 minút

Teplota

180°

Suroviny

Cesto

  • 200g čokoláda (min 50%)
  • 100g maslo
  • 200g trstinový cukor (môže byť aj obyčajný)
  • 2 PL med
  • 2 PL med
  • 2ks vajce
  • 4PL kakao
  • 60g mleté orechy
  • 600g tekvicové pyré
  • 130-150g hladká múka špaldová/obyčajná
  • 1 ČL škorica
  • 1 ČL rozpustná káva

Na vrch môžete použiť:

  • Ganache z horkej čokolády (100g kvalitná čokoláda + 100g smotana na šľahanie)
  • Lotus nátierka
  • Jogurtový krém (250g mascarpone, 3x jogurt smotanový, 200ml smotana na šľahanie, práškový cukor podľa chuti)

Postup

  1. Tekvicové pyré si pripravujem stále v predstihu. Maslovú tekvicu dáme do hrnca s vodou alebo na plech a varíme/pečieme (180°) do zmäknutia následne rozmixujeme na pyré. Takto pripravené pyré si navážim do mrazničky a v prípade potreby vyťahujem.
  2. Čokoládu spolu s maslom roztopíme nad parou a ešte do teplej čokoládovej hmoty pridáme cukor a med. Hmota nám miešaním chladne a preto môžeme hneď prišľahať vajíčka a postupne všetky suroviny. Množstvo múky nie je presne definované, niekedy je tekvicové pyré viac vodnaté inokedy husté.
  3. Cesto vylejeme na plech s rozmermi 24x37cm a pečieme na 180° cca 30-40 minút bez ventilátora.Koláčik sa krásne krája je jemný vláčny.
  4. Koláčik po vychladnutí nakrájame a dozdobíme čokoládovou ganache(smotanu zahrejeme ale nevaríme, vmiešame čokokádu a miešame kým sa hmota nespojí) alebo lotus nátierkou (stačí zahriať a vytvoriť akékoľvek vzory).
    Ak sa rozhodnete pre jogurtový krém stačí zmiešať všetky suroviny a zdobiť podľa svojej fantázie 🙂 na jogurtový krém treba použiť kvalitný smotanový hustý jogurt aby Vám krém krásne držal.

Dobrú chuť

Facebook
0 0 hlasy
Hodnotenie receptu
Prihlásiť sa na
Upozorniť na
guest
0 Komentárov
Najstarší
Najnovšie Najviac hlasov
Inline Feedbacks
Zobraziť všetky komentáre

Viac chutných receptov

0
Budeme radi za vaše názory, prosím, komentujte.x