Maslo izbovej teploty vyšľaháme s cukrom do peny. Pomaly pridávame za stáleho šľahania vajce – tiež izbovej teploty. Izbová teplota je nevyhnutná aby sa Vám maslová hmota nezarazila a nevytvorili sa hrudky. Do pripravenej hmoty primiešame po častiach preosiatu múku, vanilku a citrónovú kôru. Cesto má byť husté, ale ak sa Vám zdá príliš tuhé, môžete ho rozriediť vlažným mliekom (1 – 2 PL).
Pripravené cesto striekame pomocou cukrárskeho vrecka a ozdobnej špičky na plech vystlaný papierom na pečenie. Tvar a veľkosť striekaného cesta môže byť akákoľvek (venčeky, rožky, tvar písmena S). Jednotlivé tvary striekajte trošku ďalej od seba, koláčiky sa v rúre trošku rozlejú.
Pripravené koláčiky pečieme v rúre vyhriatej na 190° ( horný + spodný ohrev) cca 8-12 minút.
Po upečení necháme koláčiky vychladnúť. Koláčiky zlepujeme džemom a polievame čokoládou (vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu s troškou kokosového oleja) alebo poprášime práškovým cukrom.
TIP: Striekané linecké pečivo si môžete upiecť do zásoby a skladovať ho nenaplnené na suchom, tmavom mieste v uzatvorenej nádobe / krabici cca 6 týždňov.