Striekané linecké pečivo

20220413_203933

Striekané linecké pečivo

… obľúbené trvanlivé pečivo ideálne k čaju …

Porcie

20-40 ks

Čas pečenia

5-12 minút

Teplota

170°

Suroviny

Cesto

  • 250 g masla
  • 110 g práškový cukor
  • 1 ks vajce
  • štipka soli
  • 300 g múka hladká
  • 1 PL citrónová kôra (voliteľné)
  • vanilka / vanilkový extrakt

Plnenie + poleva

  • džem
  • 100 g čokoláda (biela, tmavá)
  • 1/2 ČL kokosového oleja

Postup

  1. Maslo izbovej teploty vyšľaháme s cukrom do peny. Pomaly pridávame za stáleho šľahania vajce – tiež izbovej teploty. Izbová teplota je nevyhnutná aby sa Vám maslová hmota nezarazila a nevytvorili sa hrudky. Do pripravenej hmoty primiešame po častiach preosiatu múku, vanilku a citrónovú kôru. Cesto  má byť husté, ale ak sa Vám zdá príliš tuhé, môžete ho rozriediť vlažným mliekom (1 – 2 PL).
  2. Pripravené cesto striekame pomocou cukrárskeho vrecka a ozdobnej špičky na plech vystlaný papierom na pečenie. Tvar a veľkosť striekaného cesta môže byť akákoľvek (venčeky, rožky, tvar písmena S). Jednotlivé tvary striekajte trošku ďalej od seba, koláčiky sa v rúre trošku rozlejú.
  3. Pripravené koláčiky pečieme v rúre vyhriatej na 190° ( horný + spodný ohrev) cca 8-12 minút.
  4. Po upečení necháme koláčiky vychladnúť. Koláčiky zlepujeme džemom a polievame čokoládou (vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu s troškou kokosového oleja) alebo poprášime práškovým cukrom.
  5. TIP: Striekané linecké pečivo si môžete upiecť do zásoby a skladovať ho nenaplnené na suchom, tmavom mieste v uzatvorenej nádobe / krabici cca 6 týždňov.

Dobrú chuť ☺

Facebook
0 0 hlasy
Hodnotenie receptu
Prihlásiť sa na
Upozorniť na
guest
0 Komentárov
Najstarší
Najnovšie Najviac hlasov
Inline Feedbacks
Zobraziť všetky komentáre

Viac chutných receptov

0
Budeme radi za vaše názory, prosím, komentujte.x