Lotus strieška

20240204_120729

Lotus strieška

Porcie

10

Čas pečenia

Teplota

Suroviny

Suroviny

  • 2x Lotus keksíky (2 x 250g)
  • 3 x 200g krémový syr/cream cheese (philadelphia/goldessa)
  • 250 g mascarpone
  • 250 ml smotana na šľahanie (33%)
  • 4-5 PL práškový cukor
  • vanilkový extrakt
  • 2 x banán
  • čerstvé maliny

Na dozdobenie

  • Maliny
  • Mäta
  • Lotus nátierka

Postup

  1. Na tácku rozprestieme potravinovú fóliu. Na fóliu ukladáme lotus keksíky tak aby sme mali nápis lotus dole. Z jedného balíka keksíkov vytvoríme 3 rady po 10 keksíkov (viď. Obrázok).
  2. Krém vytvoríme mixovaním  krémového syra, mascarpone, šľahačky, práškového cukru a vanilkového extraktu najprv na nízkych otáčkach. Keď sa všetky suroviny spoja zvýšime otáčky a šľaháme do zhustnutia.
  3. Rozložené lotus keksíky potrieme vrstvou krému. Na krém poukladáme keksíky rovnako ako na začiatku. Následne natrieme na keksíky druhú vrstvu krému. Na stredný rad keksíkov dáme plnky trochu viac. Do stredu položíme banán, na banán poukladáme maliny a následne opatrne dvihneme krajné rady keksíkov a vytvoríme striešku. Prácu nám uľahčí potravinová fólia na ktorej máme keksíky uložené.
  4. Hotový vo fólii zabalený koláčik vložíme do chladničky na 2 hodiny.
  5. Zmäknutú striešku prelejeme zohriatou lotus nátierkou, dozdobíme zvyšným krémom, malinami a môžeme podávať. Dobrú chuť 😊
Facebook
0 0 hlasy
Hodnotenie receptu
Prihlásiť sa na
Upozorniť na
guest
0 Komentárov
Najstarší
Najnovšie Najviac hlasov
Inline Feedbacks
Zobraziť všetky komentáre

Viac chutných receptov

0
Budeme radi za vaše názory, prosím, komentujte.x