3 x 200g krémový syr/cream cheese (philadelphia/goldessa)
250 g mascarpone
250 ml smotana na šľahanie (33%)
4-5 PL práškový cukor
vanilkový extrakt
2 x banán
čerstvé maliny
Na dozdobenie
Maliny
Mäta
Lotus nátierka
Postup
Na tácku rozprestieme potravinovú fóliu. Na fóliu ukladáme lotus keksíky tak aby sme mali nápis lotus dole. Z jedného balíka keksíkov vytvoríme 3 rady po 10 keksíkov (viď. Obrázok).
Krém vytvoríme mixovaním krémového syra, mascarpone, šľahačky, práškového cukru a vanilkového extraktu najprv na nízkych otáčkach. Keď sa všetky suroviny spoja zvýšime otáčky a šľaháme do zhustnutia.
Rozložené lotus keksíky potrieme vrstvou krému. Na krém poukladáme keksíky rovnako ako na začiatku. Následne natrieme na keksíky druhú vrstvu krému. Na stredný rad keksíkov dáme plnky trochu viac. Do stredu položíme banán, na banán poukladáme maliny a následne opatrne dvihneme krajné rady keksíkov a vytvoríme striešku. Prácu nám uľahčí potravinová fólia na ktorej máme keksíky uložené.
Hotový vo fólii zabalený koláčik vložíme do chladničky na 2 hodiny.
Zmäknutú striešku prelejeme zohriatou lotus nátierkou, dozdobíme zvyšným krémom, malinami a môžeme podávať. Dobrú chuť 😊