Najprv si v predstihu vyberieme všetky suroviny na cheesecake aby mali izbovú teplotu.
Sušienky rozmixujeme alebo valčekom rozdrvíme na jemno a pridáme roztopené maslo. Maslo pridávajte postupne niektoré druhy sušienok majú vyšší obsah tuku a stačí im menej masla. Sušienkový základ by mal mať konzistenciu ako vlhký piesok. Pripravený základ natlačíme do okrúhlej formy formy (24 cm) vystlanej papierom na pečenie. Sušienky utlačíme rukou ak sa dá vytvoríme aj okraje až k vrchu formy. Takto pripravený základ dáme do chladničky.
Na náplň zmiešame v miske mascarpone, krémový syr a práškový cukor (stačí metličkou alebo mixérom na nízkych otáčkach). Po jednom pridávame vajíčka, vanilkový extrakt a nakoniec na 2 krát kokos. Pripravenú náplň vylejeme na sušienkový základ a dáme piecť na cca hodinku (150° horný + spodný ohrev). Ak Vám počas pečenia vyteká z formy maslo tak ste ho dali do sušienkového základu veľa (na spodnú mriežku dajte plech s vodou aby vytečené maslo nepriháralo a nesmrdelo 🙂).
Po hodine cheesecake skontrolujeme. Upečený cheesecake sa v strede ešte trochu trasie no kraje by mali byť pevné. Upečený cheesecake necháme vychladnúť v pootvorenej rúre. Potom obrežeme kraje od formy a necháme úplne vychladnúť pri izbovej teplote. Formu zatiaľ nechajte zatvorenú.
Vo vodnom kúpeli zahrejeme smotanu do bodu varu a nalejeme ju na nalámanú čokoládu. Necháme chvíľku postáť a vymiešame hladkú čokoládovú polevu – ganache. Teplú ganache nalejeme na cheesecake, posypeme kokosom a dáme do chladničky ideálne na noc.
Pred podávaním prenesieme cheesecake na servírovací podnos a krájame nožom namáčaným v teplej vode. Dobrú chuť 😊