Brownie cheesecake s malinami

20221118_204323

Brownie cheesecake s malinami

Porcie

15

Čas pečenia

34-40 minút

Teplota

150 °C

Suroviny

Brownie/čokoládové cesto

  • 400 g čokoláda (min. 52%)
  • 180 g trstinový cukor
  • 180 g hladká múka
  • 170 g maslo (rozpustené)
  • 150 ml smotana na šľahanie
  • 4 ks vajce
  • štipka soli
  • 1 ČL kypriaci prášok
  • 1 PL káva instantná

Cheesecake/syrová vrstva

  • 600 g krémový syr/cream cheese (philadelphia, Goldessa a pod.)
  • 100 g kyslá smotana
  • 3-4 PL trstinový cukor
  • 2 ks žĺtok
  • 200-225 g maliny (môžu byť aj mrazené)

Postup

  1. Pripravíme si menší plech a vystelieme ho papierom na pečenie. Čokoládu rozpustíme nad parou (prípadne v mikrovlnke) a do rozpustenej horúcej čokolády pridáme cukor a zmes poriadne zamiešame metličkou aby sa cukor trošku rozpustil. Množstvo cukru si musíte upraviť podľa druhu čokolády, v recepte je použitá 52%tná čokoláda a tomu je prispôsobené aj množstvo cukru. Ak použijete viac percentnú čokoládu musíte pridať o čosi viac cukru a naopak ak použijete sladšiu čokoládu musíte cukor ubrať. Postupne do čokoládovej hmoty primiešame rozpustené maslo, smotanu na šľahanie, vajíčka, múku s kypriacim práškom, soľ a kávu. Zmes poriadne rozmixujeme, vylejeme na pripravený plech a uhladíme.
  2. V ďalšej miske si metličkou vymiešame krémový syr do ktorého pridáme žĺtka, kyslú smotanu a cukor. Cukor pridávame postupne a podľa chuti. Lyžicou ukladáme kôpky syrového cesta na čokoládové cesto. Následne robíme opačnou stranou lyžice alebo špajdľou vzory aby sme syrové cesto prepojili s čokoládovým cestom. Tvoríme tzv. mozaiku.
  3. Na záver na vrch ukladáme mrazené alebo čerstvé maliny a dáme piecť do vyhriatej rúry 150 °C (horný + spodný ohrev). Po upečení sa môže stred ešte triasť (nie liať ak sa to leje pečieme dlhšie). Po upečení necháme brownie cheesecake vychladnúť pri izbovej teplote a potom vložíme do chladničky najlepšie na noc.
  4. Na druhý deň môžeme brownie cheesecake krájať. Na krájanie potrebujeme nôž namáčaný v horúcej vode. Krájame menšie kúsky, keďže je tento dezert veľmi sýty.
  5. Cheesecake brownie ozdobíme a môžeme podávať. Chceesecake brownie sa podáva v izbovej teplote nie priamo z chladničky. V chladničke tento dezert príliš stuhne.
  6. Dobrú chuť 🙂
Facebook
0 0 hlasy
Hodnotenie receptu
Prihlásiť sa na
Upozorniť na
guest
0 Komentárov
Najstarší
Najnovšie Najviac hlasov
Inline Feedbacks
Zobraziť všetky komentáre

Viac chutných receptov

0
Budeme radi za vaše názory, prosím, komentujte.x