600 g krémový syr/cream cheese (philadelphia, Goldessa a pod.)
100 g kyslá smotana
3-4 PL trstinový cukor
2 ks žĺtok
200-225 g maliny (môžu byť aj mrazené)
Postup
Pripravíme si menší plech a vystelieme ho papierom na pečenie. Čokoládu rozpustíme nad parou (prípadne v mikrovlnke) a do rozpustenej horúcej čokolády pridáme cukor a zmes poriadne zamiešame metličkou aby sa cukor trošku rozpustil. Množstvo cukru si musíte upraviť podľa druhu čokolády, v recepte je použitá 52%tná čokoláda a tomu je prispôsobené aj množstvo cukru. Ak použijete viac percentnú čokoládu musíte pridať o čosi viac cukru a naopak ak použijete sladšiu čokoládu musíte cukor ubrať. Postupne do čokoládovej hmoty primiešame rozpustené maslo, smotanu na šľahanie, vajíčka, múku s kypriacim práškom, soľ a kávu. Zmes poriadne rozmixujeme, vylejeme na pripravený plech a uhladíme.
V ďalšej miske si metličkou vymiešame krémový syr do ktorého pridáme žĺtka, kyslú smotanu a cukor. Cukor pridávame postupne a podľa chuti. Lyžicou ukladáme kôpky syrového cesta na čokoládové cesto. Následne robíme opačnou stranou lyžice alebo špajdľou vzory aby sme syrové cesto prepojili s čokoládovým cestom. Tvoríme tzv. mozaiku.
Na záver na vrch ukladáme mrazené alebo čerstvé maliny a dáme piecť do vyhriatej rúry 150 °C (horný + spodný ohrev). Po upečení sa môže stred ešte triasť (nie liať ak sa to leje pečieme dlhšie). Po upečení necháme brownie cheesecake vychladnúť pri izbovej teplote a potom vložíme do chladničky najlepšie na noc.
Na druhý deň môžeme brownie cheesecake krájať. Na krájanie potrebujeme nôž namáčaný v horúcej vode. Krájame menšie kúsky, keďže je tento dezert veľmi sýty.
Cheesecake brownie ozdobíme a môžeme podávať. Chceesecake brownie sa podáva v izbovej teplote nie priamo z chladničky. V chladničke tento dezert príliš stuhne.