Začneme prípravou citrónového krému. Šťavu + kôru z citrónov, vajíčka a cukor miešame vo vodnom kúpeli metličkou do zhustnutia. Trvá to cca 7-10 minút (pozor nesmie to vrieť, aby Vám nevznikla praženica). Keď sa citrónová hmota začne podobať na redší puding pridáme maslo, premiešame, odstavíme z ohňa a necháme vychladnúť.
Smotanový krém pripravíme zmiešaním tvarohu, smotany, cukru a vanilk. extraktu/vanilky. Množstvo cukru v kréme treba prispôsobiť podľa druhu a kyslosti ovocia. Jahody nakrájame na menšie kúsky ak použijete čučoriedky alebo maliny tie stačí umyť.
Dlhé piškóty si rozložíme na pracovnú dosku a odrežeme spodnú časť tak, aby boli rovnako vysoké. Ak nepotrebujete pekné okraje torty tak môžete tento krok vynechať a tortu vrstviť do formy bez vytvárania obruby.
Pripravíme si formu 25cm, ráfik alebo akúkoľvek formu ideálne otvárateľnú. Na spodok formy natrieme tenkú vrstvu smotanového krému. Po obvode ukladáme zrezané dlhé piškóty aby sme vytvorili peknú obrubu. Na spodok formy naukladáme detské okrúhle piškóty, na ne dáme vrstvu smotanového krému, na krém naukladáme ovocie, ovocie polejeme vychladnutým citrónovým krémom a postup opakujeme kým neminieme všetky suroviny. Vrch ukončíme smotanovým krémom.
Hotovú tortu dáme na min. 4 hodiny do chladničky, ozdobíme a môžeme podávať. Dobrú chuť 😊